Przy jesiennych klimatach bardzo lubię przyrządzać zupy na obiad.
Są szybkie, pyszne i rozgrzewają nas w chłodniejsze dni.
Dzisiaj zapraszam na porową z marchewką i serkiem topionym.
A Wy jakie zupy najczęściej gotujecie?
Składniki:Są szybkie, pyszne i rozgrzewają nas w chłodniejsze dni.
Dzisiaj zapraszam na porową z marchewką i serkiem topionym.
A Wy jakie zupy najczęściej gotujecie?
3 pory
3 marchewki
3 łyżki oliwy
1 łyżka masła
1,5 l wywaru warzywnego
100 g serka topionego śmietankowego
sól
pieprz
Wykonanie:
Warzywa umyć i osuszyć.
Białą część pora poszatkować, marchewki obrać i pokroić w plastry.
W garnku rozgrzać oliwę i dusić por ok 10 minut, pod koniec dodać marchewkę i masło i podsmażać jeszcze 5 minut. Po tym czasie wlać wywar warzywny i gotować tak długo, aż marchewka będzie miękka.
Do kubeczka wlać 2 chochle zupy, dodać ser topiony i wymieszać, aż się rozpuści.
Dodać do zupy i wymieszać ponownie.
bardzo fajna zupa, lubię takie z serkami
OdpowiedzUsuńWspaniała zupka :-)
OdpowiedzUsuńZgadzam się jest pyszna 😋 :)
UsuńUwielbiam zupy z serkami ale takiej jeszcze nie jadłam. Muszę wypróbować Twój przepis w weekend. Tylko ja jestem z tych leniwych i do zupy dodam gotowego bulionu z butelki od Krakusa. Smakuje wyśmienicie, nie zawiera konserwantów... dla mnie to świetna alternatywa. Dzięki za przepis dam znać jak smakowała mi i mężowi :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie daj znać jak smakowało i wyślij zdjęcie ;)
UsuńPozdrawiam ciepło i życzę słonecznego czwartku!
Zupa smakowała wyśmienicie :) Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia...Ale na pewno jeszcze nie raz będę ją gotować :)
UsuńBardzo się cieszę :) !
UsuńPozdrawiam i życzę pięknego dnia!
Zainteresował mnie bardzo ten wpis! Nie zatrzymuj się i rób swoje.
OdpowiedzUsuń