Są szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Idealnie sprawdzą się jako przekąska do pracy i szkoły, lub po prostu do pysznej, domowej kawy.
Składniki:
2 szkl mąki pszennej graham, typ 1850, np. TOTA
120 g masła
3 łyżki cukru brązowego
3 łyżki miodu
1 jajko
1 żółtko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka sezamu białego łuskanego
3 łyżki nasion słonecznika
dodatkowo:
wiórki kokosowe
Wykonanie:
Do miski wrzucić wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i zagnieść ciasto.
Formować małe kulki, lekko je rozpłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Gotowe ciastka posmarować białkiem i posypać wiórkami kokosowymi.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 25 minut.
Ostudzić.
Smacznego!
jeszcze bym dodała tahini. ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńmogłoby być dobre! :)
UsuńPozdrawiam i polecam :)!
Na pewno wypróbuję ten przepis, takie proste propozycje są najlepsze. Inspirujący blog.
OdpowiedzUsuńSuper to wygląda
OdpowiedzUsuńTen wpis jest bardzo ciekawy
OdpowiedzUsuńTo są zdecydowanie moje smaki
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuńTe ciasteczka już wyglądem zachęcają do skosztowania.
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja
OdpowiedzUsuń