Przepraszam za moją nieobecność i dajcie mi jeszcze trochę czasu. Przed Świętami byłam w szpitalu, miałam operację i teraz jeszcze muszę się chwilę wstrzymać przed kuchennymi szaleństwami :(. Ale z pomocą Męża (pozmywał wszystkie naczynia!!!:)) przygotowałam dla Was ekspresowe trufle kokosowe z kaszy jaglanej.
Szczęśliwego Nowego Roku!
Składniki:
100 g kaszy jaglanej ugotowanej do miękkości
120 g wiórków kokosowych
3 łyżeczki miodu
2 łyżeczki oleju kokosowego
Dodatkowo:
50 g wiórków kokosowych
Wykonanie:
Do ugotowanej, gorącej kaszy jaglanej dodać wiórki kokosowe, miód i olej kokosowy.
Wszystko zmiksować blenderem.
Lepić małe kulki i obtaczać je we wiórkach kokosowych. Schłodzić całą noc w lodówce.
Mimo że pewnie nie dorówna to klasycznemu rafaello, chętnie spróbuję takie kuleczki, ponieważ uwielbiam kaszę jaglaną ❤️❤️❤️
OdpowiedzUsuńKasza jaglana jest niesamowita :) Piękne wyszły te trufelki!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Muszą być przepyszne
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie! Uwielbiam Rafaello❤
OdpowiedzUsuńMalutkie pyszności. Z pewnością wypróbuję 😄😄
OdpowiedzUsuńwarto czytać takie blogi świat od razu staję sie piekniejszy !
OdpowiedzUsuńCiekawa kompozycja smakowa
OdpowiedzUsuń