Składniki:
3 łyżki otrębów pszennych, np. TOTA
1 szkl wiórek kokosowych
1 szkl płatków migdałowych
1 szkl płatków jaglanych
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 banan
Wykonanie:
Wiórki kokosowe, płatki migdałowe i płatki jaglane zmiksować blenderem lub rozdrobnić w malakserze. Dodać olej kokosowy, miód, sodę i zblendowanego banana. Całość wymieszać na jednolitą masę. Formować ciasteczka. Z porcji powinno wyjść 12 sztuk. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20 minut. Smacznego!
Pysznie wyglądają. Idealne do porannej kawki 😍
OdpowiedzUsuńDziękuję ♥ 😘
UsuńCiasteczka i czekoladę mogę jeść codziennie 👌👌
OdpowiedzUsuńRobimy na weekend :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie, czy kasza jest wyczuwalna?
OdpowiedzUsuńw tym przepisie nie ma kaszy, ale płatki jaglane blendujemy na "mąkę" :).
Usuńwszystko mi sie tu podoba super !
OdpowiedzUsuńTo są zdecydowanie moje smaki
OdpowiedzUsuń