Trufelkowy świat

środa, 22 listopada 2017

Ciastka jaglane z nutką kokosową

Dzisiaj zapraszam na ekspresowe ciastka jaglane z akcentem kokosowym. Bardzo łatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne! Wystarczy 10 minut na przygotowanie ciasta i 20 minut w piekarniku.





Składniki:
3 łyżki otrębów pszennych, np. TOTA
1 szkl wiórek kokosowych
1 szkl płatków migdałowych

1 szkl płatków jaglanych
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 banan


Wykonanie:
Wiórki kokosowe, płatki migdałowe i płatki jaglane zmiksować blenderem lub rozdrobnić w malakserze. Dodać olej kokosowy, miód, sodę i zblendowanego banana. Całość wymieszać na jednolitą masę. Formować ciasteczka. Z porcji powinno wyjść 12 sztuk. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20 minut. Smacznego!





8 komentarzy:

  1. Pysznie wyglądają. Idealne do porannej kawki 😍

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasteczka i czekoladę mogę jeść codziennie 👌👌

    OdpowiedzUsuń
  3. Robimy na weekend :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają smakowicie, czy kasza jest wyczuwalna?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w tym przepisie nie ma kaszy, ale płatki jaglane blendujemy na "mąkę" :).

      Usuń
  5. To są zdecydowanie moje smaki

    OdpowiedzUsuń

Smacznego!