Trufelkowy świat

wtorek, 13 września 2016

Krem ze świeżych pomidorów

Dobry wieczór Kochani...
Jak minął Wam ostatni tydzień?
Pełen słońca, ładnej pogody i jednocześnie pracowity i stresujący dla mnie (w pracy;p).
Poza tym ślub i wesele Przyjaciółki Ani, było pięknie! :)
W mieszkaniu czekamy na tynki, jutro podobno zaczynają.. Ajjj nie mogę się już doczekać tej mojej własnej kuchni, pierwszego ciasta, pierwszego obiadu, śniadania... :)

Dzisiaj mam dla Was, już dawno obiecany krem ze świeżych pomidorów.
Zapraszam!


 

Składniki:
6 szt pomidorów dojrzałych
1 puszka pomidorów bez skórki

4 marchewki
1 mała seler
1 korzeń pietruszki
liść lubczyku
liście laurowe
ziele angielskie
pieprz czarny ziarnisty
sól
pieprz świeżo mielony
2 kulki sera Mozarella


Wykonanie:
Marchewki, seler i korzeń pietruszki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, zalać ok 1 litrem wody, dodać ziele, liście laurowe, liście lubczyku i pieprz w kulkach. Gotować ok 1 godziny wywar.
Po tym czasie odcedzić go, zostawić warzywa.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Do wywaru dodać warzywa, pomidory, pomidory z puszki, wszystko zmiksować na gładką masę blenderem. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z pokrojoną w kostkę mozarellą.
Pysznie, zdrowo i szybko! :)




3 komentarze:

Smacznego!