Dzień dobry Moi Kochani :)...
Dzisiaj mam dla Was propozycję dla zabieganych - właśnie ostatnio chyba muszę się do takich zaliczyć.
Pyszna, zdrowa propozycja wg przepisu firmy SyS, z moją małą modyfikacją.
Wyszło naprawdę pysznie, nie spodziewałam się, że zupa koperkowa tak przypadnie do gustu mojemu Narzeczonemu :).
Smaczny, domowy smak, zapach koperku... Wyprodukowana na bazie naturalnych składników, bez konserwantów i sztucznych barwników. Polecam! :)
Składniki:
Koperkowa zupa z ryżem firmy SyS
ryż biały, skrobia ziemniaczana, sól, koperek suszony (5%), ekstrakt
drożdżowy, warzywa suszone 5% (marchew, pasternak, por, lubczyk, NATKA
SELERA), suszony koncentrat cytryny, pieprz czarny
Pęczek koperku posiekany
2-3 łyżki śmietany gęstej 18%
sól
pieprz
dwa jajka ugotowane na twardo (najlepiej te "wsiowe":))
Wykonanie:
Zawartość obu torebek wsypać do 1
litra zimnej wody, zamieszać i zagotować.
Dodać 1 łyżkę masła i gotować mieszając od czasu do czasu ok 15 minut.
Na koniec dodać śmietankę wymieszaną z 4-5 łyżkami zupy, koperek i przyprawić do smaku. Podawać z jajkiem.
Smacznego! :)
Wygląda świetnie ! ;)
OdpowiedzUsuńZupa wygląda apetycznie! Zastanawiam się jak smakuje... Jajko dobrze komponuje się z koperkiem :) Ja zamiast śmietany dodałabym jogurt grecki. Myślę, ze byłaby równie dobra, a już na pewno bardziej dietetyczna.
OdpowiedzUsuńNo to współczuję narzeczonemu.Kobieta zaradna nigdy nie zrobi zupy z proszku, nigdy... Ale cóż, otaczają nas lenie idące na łatwiznę, niestety.
OdpowiedzUsuńfajny blog! będe częściej tu zaglądać
OdpowiedzUsuńZainteresował mnie ten blog
OdpowiedzUsuńmnóstwo ciekawych inspiracji!
OdpowiedzUsuńmiło się czyta te wpisy!
OdpowiedzUsuńwartościowy wpis na tym blogu!
OdpowiedzUsuńBardzo fajna zupa!
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, fajny wpis.
OdpowiedzUsuńTo musi być bardzo smaczna zupka :)
OdpowiedzUsuńjeszcze takiej nie jadłem super
OdpowiedzUsuńZainteresował mnie ten blog, wiele przydatnych informacji można tu znaleźć.
OdpowiedzUsuńWarto przeczytać, bo bardzo to ułatwi funkcjonowanie.
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować. Koperek rośnie mi na działce. Jeszcze jajko do tego to musi byc pyszne.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie zupki
OdpowiedzUsuńFajny blog, polecę znajomej ona kocha gotować.
OdpowiedzUsuńtez chce!
OdpowiedzUsuń