Tym razem w paczce znalazło się dużo produktów, które będę mogła wykorzystać, do tego co lubię najbardziej, czyli słodkości.
Jeszcze raz kilka słów o SKWORCU:
Firma SMAK-COM/SKWORCU zajmuje się sprzedażą internetową przypraw, herbat, kaw i masy innych, cudownych produktów z całego świata. Na pierwszym miejscu stawia zadowolenie klienta, który otrzymuje produkty najwyższej klasy, ceny są niskie, nie płaci się za kolorowe opakowania, przesyłka jest bardzo szybka. Towar jest najlepszego gatunku, w ofercie znajdują się produkty wyróżnione różnymi nagrodami. Na Allegro firma zdobyła tytuł Super Sprzedawcy. Więcej dodawać nie trzeba :).
Tym razem w paczce otrzymałam:
Cukier palmowy w brykietach 200 g
Cukier Palmowy to alternatywa dla cukru trzcinowego oraz białego. Powstaje on przez odparowanie gęstego soku z pączków palmy daktylowej, kokosowej lub winodani. Smakiem przypomina klasyczne cukry z nutą karmelową. Uformowany jest w wygodne w użyciu krążki. Przed użyciem obrywa się kawałek bryłki i rozbija w moździerzu. Można też zetrzeć na tarce. Cukier palmowy ma znacznie niższy indeks glikemiczny niż cukier biały lub trzcinowy. Oznacza to , że jest od nich zdrowszy, gdyż wolniej podnosi poziom glukozy we krwi. Jest to cecha, na którą uwagę powinny zwrócić osoby chore na cukrzycę i odchudzające się.
Rodzynki Zielone 100g
Zielone Rodzynki to ciekawa wersja klasycznych rodzynek. Jedną z podstawowych różnic między tymi rodzajami jest temperatura suszenia. Są one suszone w niższej temperaturze, dzięki czemu zachowują zdecydowanie więcej właściwości odżywczych.
Przyprawa do sernika i mas serowych 50g
Prawdziwa wanilia dodana do PRZYPRAWY DO SERNIKA podkreśla smak twarogu podawanego w wersji słodkiej. Dodatek skórki z pomarańczy i cytryny nadaje masie serowej lekkiego, owocowego smaku i zapachu. Całość dopełnia korzenna nuta kardamonowych ziaren. Idealny do serników i do różnych mas serowych.
Karob 100g
Carob występuje naturalnie w rejonie śródziemnomorskim. Dzięki sporej zawartości cukrów jest on naturalnym zamiennikiem kakao i czekolady. Tak jak kakaowiec, zawiera spore ilości magnezu, żelaza i fosforu. Odrobina karobu doskonale podkreśli smak ciast, ciastek, jogurtów, kremów, mas i
deserów. Z pomocą tego brązowego proszku można wyczarować pyszne lody i
kruche ciastka. Karob, dodany do podgrzanego mleka, zapewni lepszy zastrzyk energii niż kolejna filiżanka kawy. Słynie on również ze swoich właściwości zagęszczających. Często spotykany jest w wielu produktach pod oznaczeniem E 410.
Mielone orzechy laskowe są doskonałym sposobem na urozmaicenie smaku ulubionego deseru. Wystarczy
zamienić część mąki pszennej na mielone orzechy, a biszkopt, piernik lub
inne ciasto nabierze smaku orzechów. Łyżka mąki orzechowej w budyniu lub
kremie zmieni jego charakter. Dodana do panierki zaskoczy domowników.
Nie zawierają one substancji konserwujących. Jedyny sposób w jaki są przetworzone to mielenie wraz z miękką, brązową skórką orzecha.
Orzechy laskowe należą
do najbardziej cenionych orzechów świata. Bogate są w witaminę E, wapń i
żelazo. Są też świetnym źródłem aminokwasów jednocześnie będąc ubogie w
tłuszcze.
Cynamon mielony 100g
Cynamon jest to jedna z najstarszych przypraw, wykorzystywana głównie w kuchni indyjskiej i chińskiej. Ma przyjemny, słodkawo-korzenny, lekko piekący smak oraz charakterystyczny, intensywny zapach.
Kuchnia
węgierska charakteryzuje się przede wszystkim sporą ilością papryki.
Wbrew obiegowej opinii, najczęściej jest to papryka słodka a jeśli ma
być ostra – to czereśniowa.
Najczęściej używa się jej do dań mięsnych, gulaszu, lecza lub bogacza. Wszystkie
te dania są potrawami łatwymi w przygotowaniu, sycącymi i niezwykle
smacznymi.
Karahi Chicken Masala 50g
Głównym przeznaczeniem tej przyprawy są dania na bazie smażonego w głębokim tłuszczu (najlepiej sprawdzi się Masło Ghee) mięsa drobiowego. Potrawy z dodatkiem KARAHI CHICKEN MASALA nabierają korzennego smaku i aromatu goździków, cynamonu i gałki muszkatu. W tle wyczuwa się mocne nuty czosnku, pieprzu i kminku.
Kakao naturalne 100g
Kakao to pokruszone a następnie zmielone ziarna kakaowca. Przywędrowało ono do nas z Ameryki Środkowej, wraz z Krzysztofem Kolumbem. Dwór Hiszpański raczył się napojem przygotowywanym według receptury władcy azteckiego – Montezumy. Z biegiem czasu do owego napoju zaczęto dodawać cukier, śmietanę i wanilię. Po kilku zmianach w sposobie przygotowania napój z nasion kakaowca zaczął przypominać dzisiejszą czekoladę.
Caffe de Paris 50g
Przyprawa o intrygującej nazwie CAFFE DE PARIS została przygotowana według oryginalnej, szwajcarskiej receptury. Mieszanka ta powstała z myślą o przygotowaniu masła ziołowego, twarogu, ryb i dań z mięs krótko smażonych na patelni. W późniejszym czasie okazało się, że doskonale sprawdza się również jako przyprawa do zup, sosów i dipów. CAFFE DE PARIS łączy w sobie łagodne nuty pietruszki z ostrym pieprzem i aromatycznym czosnkiem, a wszystko to na tle skórki cytrynowej.
-informacje o produktach pochodzą ze strony producenta: http://www.skworcu.com.pl/.
Oferta na stronie SKWORCU jest naprawdę bogata, każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.
Przede mną wiele nowych produktów których wcześniej nie znałam (np. cukier palmowy, czy karob).
Już myślę, co tutaj pysznego i słodkiego wyczarować. :)!
Dziękuję SKWORCU za możliwość używania tych wspaniałych produktów w mojej kuchni! :)
Bardzo lubię przyprawy tej firmy, sa godne polecenia.
OdpowiedzUsuń