Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszny obiadek.
Bardzo lubię gulasz, dlatego często go przyrządzam.
Tym razem postanowiłam go przyrządzić z kaszą gryczaną z warzywami firmy SyS.
Kasza jest naprawdę smaczna, przyrządzona na bazie naturalnych składników, idealnie pasuje nie tylko do gulaszu, ale również do wołowych zrazów lub warzyw, a także jako dodatek do sałatek.
Składniki:
kasza z warzywami firmy SyS (ugotowana wg przepisu na opakowaniu)
400 g karkówkiTym razem postanowiłam go przyrządzić z kaszą gryczaną z warzywami firmy SyS.
Kasza jest naprawdę smaczna, przyrządzona na bazie naturalnych składników, idealnie pasuje nie tylko do gulaszu, ale również do wołowych zrazów lub warzyw, a także jako dodatek do sałatek.
Składniki:
kasza z warzywami firmy SyS (ugotowana wg przepisu na opakowaniu)
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1 cebula
1 cukinia
7 pieczarek
1 puszka pomidorów
ziele angielskie
pieprz w kulkach
liście laurowe
trochę wody
sólpieprz
papryka w proszku
sok z cytryny
Wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, przyprawić
solą i pieprzem.
Odstawić na co najmniej 30 minut do lodówki.
Cebulę pokroić w kostkę (może być większa).
Resztę warzyw również pokroić wg uznania.
Rozgrzać oliwę w garnku, dodać mięso i smażyć ok 5 minut z każdej strony. Po tym czasie dodać cebulę i smażyć kolejne 5 minut, następnie dodać resztę kolorowych warzyw (oprócz pomidorów z puszki). Chwilę trzymać na małym ogniu i dodać pomidory z puszki, odrobinę wody, ziele, liście laurowe i pieprz w kulkach. Dusić ok 30-40 minut pod przykryciem.
Na koniec doprawić wg uznania.Podawać z przygotowaną wg przepisu kaszą z warzywami i ogórkiem kiszonym lub sałatką [klik].
Odstawić na co najmniej 30 minut do lodówki.
Cebulę pokroić w kostkę (może być większa).
Resztę warzyw również pokroić wg uznania.
Rozgrzać oliwę w garnku, dodać mięso i smażyć ok 5 minut z każdej strony. Po tym czasie dodać cebulę i smażyć kolejne 5 minut, następnie dodać resztę kolorowych warzyw (oprócz pomidorów z puszki). Chwilę trzymać na małym ogniu i dodać pomidory z puszki, odrobinę wody, ziele, liście laurowe i pieprz w kulkach. Dusić ok 30-40 minut pod przykryciem.
Na koniec doprawić wg uznania.Podawać z przygotowaną wg przepisu kaszą z warzywami i ogórkiem kiszonym lub sałatką [klik].
Uwielbiam gulasz z kasza.
OdpowiedzUsuń