W weekend robiłam roladki z brzoskwinią, które
postanowiłam delikatnie odmienić. Zamiast soku z
brzoskwiń, zblendowałam pozostałe brzoskwinie,
którymi
posmarowałam usmażone już roladki, a przed
pieczeniem
zalałam pozostałym musem z odrobiną wody.
Na 4 roladki potrzebujemy:
4 rozbite piersi z kurczaka
puszkę brzoskwiń
odrobinę mąki
sól, pieprz, papryka, inne ulubione przyprawy
śmietanka + odrobina mąki jako zaklepka
olej
Dodatkowo 2 woreczki ryżu, np KUPIEC
Wykonanie:
Nasze rozbite piersi obsypujemy ulubionym przyprawami.Połowe brzoskwiń kroimy w kostkę i nadziewamy roladki. po czym zawijamy je (ja spiełam je wykałaczkami). Obtaczamy w mące i smażymy, aby dwie strony były zarumienione.
Resztę brzoskwiń miksujemy za pomocą blendera.
Następnie szykujemy naczynie żaroodporne, smarujemy masłem, wykładamy roladki, które smarujemy "zblendowanymi" brzoskwiniami zalewamy odrobiną wody, i resztą "papki" owocowej.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200st na ok 30 minut.
W tym czasie z dwa razy obracamy nasze roladki.
Kiedy roladki będą upieczone, wyjmujemy je na talerz i zaklepujemy sos, śmietanką i odrobiną mąki.
Podajemy z ryżem i ulubioną surówką.
Smaczności !
pyszności:)
OdpowiedzUsuńsuper wyglądają :) muszą być smaczne ;)
OdpowiedzUsuńmmm ślinka cieknie! Uwielbiam połączenie drobiu z owocami :)
OdpowiedzUsuńTo danie to poprostu pyszna bomba:D mogę je jeść o każdej porze na śniadanie, obiad i kolacje:)
OdpowiedzUsuń