Trufelkowy świat

wtorek, 26 lutego 2013

roladki z brzoskwinką - trochę inaczej niż zwykle:)

W weekend robiłam roladki z brzoskwinią, które

postanowiłam delikatnie odmienić. Zamiast soku z 

brzoskwiń, zblendowałam pozostałe brzoskwinie, 

którymi 

posmarowałam usmażone już roladki, a przed 

pieczeniem 

zalałam pozostałym musem z odrobiną wody.






Na 4 roladki potrzebujemy:

4 rozbite piersi z kurczaka

puszkę brzoskwiń

odrobinę mąki

sól, pieprz, papryka, inne ulubione przyprawy 

śmietanka + odrobina mąki jako zaklepka

olej


Dodatkowo 2 woreczki ryżu, np KUPIEC

Wykonanie:

Nasze rozbite piersi obsypujemy ulubionym przyprawami.Połowe brzoskwiń kroimy w kostkę i nadziewamy roladki. po czym zawijamy je (ja spiełam je wykałaczkami). Obtaczamy w mące i smażymy, aby dwie strony były zarumienione.
Resztę brzoskwiń miksujemy za pomocą blendera.
Następnie szykujemy naczynie żaroodporne, smarujemy masłem, wykładamy roladki, które smarujemy "zblendowanymi" brzoskwiniami zalewamy odrobiną wody, i resztą "papki" owocowej.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200st na ok 30 minut.

W tym czasie z dwa razy obracamy nasze roladki.
Kiedy roladki będą upieczone, wyjmujemy je na talerz i zaklepujemy sos, śmietanką i odrobiną mąki.
Podajemy z ryżem i ulubioną surówką.

Smaczności ! 

4 komentarze:

  1. super wyglądają :) muszą być smaczne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm ślinka cieknie! Uwielbiam połączenie drobiu z owocami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To danie to poprostu pyszna bomba:D mogę je jeść o każdej porze na śniadanie, obiad i kolacje:)

    OdpowiedzUsuń

Smacznego!