Dzisiaj zapraszam wszystkich fanów kokosu.
Muffiny z mąki orkiszowej z wiórkami kokosowymi.
Prosto i smacznie!
Składniki:
1/2 szkl mąki orkiszowej, np. TOTA
3 szkl wiórek kokosowych
1,5 szkl mleka
3 łyżki syropu klonowego
5 łyżek cukru brązowego
2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 jajka
1/2 posiekanej gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Mleko podgrzać i wymieszać z syropem klonowym. Chwilę ostudzić.
Mąkę przesiać do miski, dodać wiórki kokosowe, cukier, sodę i posiekaną czekoladę.
Do mleka dodać roztrzepane jajka i wymieszać mokre składniki z suchymi.
Gotowe ciasto przełożyć do papilotek.
Piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego.
Wyglądają apetycznie!
OdpowiedzUsuń