Szybkie, zdrowe i bardzo smaczne.
Batoniki zbożowe. Zapraszam!
Składniki:
200 g płatków owsianych
16 łyżek płatków kukurydzianych
10 daktyli
1/2 szkl mieszanki bakalii
2 łyżki płatków migdałowych
2 banany
100 ml napoju ryżowego
Wykonanie:
Banany zmiksować z napojem ryżowym blenderem.
Dodać płatki owsiane, kukurydziane, pokrojone w paseczki daktyle, bakalie i płatki migdałowe.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Keksówkę (ok 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto zbożowe.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 35 minut.
Po tym czasie ciasto wystudzić i pokroić na batoniki wg uznania.
Smacznego!
Uwielbiam takie batoniki, sama często kombinuje ze składnikami, ale zawsze staram się, żeby było zdrowo.
OdpowiedzUsuńja też ;)
Usuńidealnie zastępują gotowe batoniki, np. kiedy jesteśmy w pracy ;)
Chętnie skosztuję takie pyszności
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentuje
OdpowiedzUsuń