Weekend był bardzo ciekawy, spędziłam cudowny czas na prelekcjach i warsztatach na Blog Conference Poznań, ale najlepszym punktem całej imprezy były dla mnie warsztaty z cudowną i przemiłą Kingą Paruzel, finalistką MasterChefa, świetną blogerką i przede wszystkim wspaniałą osobą.
Warsztaty prowadziła w taki sposób, że człowiek chciał więcej, i jeszcze więcej.
Później była druga część - część praktyczna.
Robiliśmy koktajle i uczyliśmy się jak zaaranżować zdjęcie, jak ustawić, pod jakim kątem fotografować, żeby wyszło lekko, rześko, żeby odbiorca widząc zdjęcie miał ochotę "zabrać" ten koktajl z ekranu.
Kinga dała mi tyle motywacji i energii, że ledwo wróciłam do domu, postanowiłam przygotować koktajl i wydobyć z niego tą "lekkość".
To były dopiero pierwsze warsztaty z fotografii żywności, warunki do robienia zdjęcia miałam trochę utrudnione (musiałam wchodzić na rusztowanie, ponieważ dopiero co robią nam elewacje i nie mamy jeszcze ani tarasu, ani ogrodu), ale jak na początek, jestem zadowolona z efektów mojej pracy.
Zapraszam na koktajl na upalne dni...
Składniki:
2 garście szpinaku
sok wyciśnięty z jednej pomarańczy
kiwi
banan
1/2 szkl wody mineralnej niegazowanej
Wykonanie:
Szpinak opłukać pod zimną wodą, kiwi i banana obrać, wszystko włożyć do blendera, wlać wodę i sok z pomarańczy i zmiksować.
Ciekawy wpis
OdpowiedzUsuńUwielbiam koktajle takie jak ten. Super przepis.
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentuje
OdpowiedzUsuń