Trufelkowy świat

czwartek, 24 listopada 2016

Kinder Country z pszenicą ekspandowaną

Dzisiaj mam dla Was przepyszną propozycję! Słodki smak Kinder Country rozpływa się w ustach!
Idealnie komponuje się z małą czarną! Ciasto bez pieczenia, szybkie, idealnie sprawdzi się jako mały torcik, wspaniały na każdą okazję!
Kinder Country to bomba kalorii, ale na jeden kawałek od czasu do czasu można sobie pozwolić, bo naprawdę warto! :)
Zapraszam! :))




Składniki:

400 ml kremówki 36%
250 g serka mascarpone
4 szkl pszenicy ekspandowanej (3 szkl do masy, 1 szkl do posypania na wierzch)
150 g herbatników
1 czekolada biała
1 czekolada gorzka
1 czekolada mleczna


Wykonanie:
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na dno ułożyć równomiernie część herbatników.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę, przestudzić.
200 ml kremówki ubić na sztywną masę, stopniowo dodać serek mascarpone ubijając już na wolniejszych obrotach, następnie dodać rozpuszczoną białą czekoladę, nadaj ubijając. Kiedy składniki się połączą dodać 3 szklanki pszenicy i wymieszać delikatnie łyżką. Masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać nożem, dodać następną warstwę herbatników.
Gorzką i mleczną czekoladę również rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić.
Pozostałe 200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać roztopione czekolady i wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Masę wyłożyć na herbatniki, całość posypać szklanką pszenicy.
Kinder Country schłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.
Smacznego!


5 komentarzy:

  1. Przepysznie wygląda, zjadłabym kawałeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. spróbowałam- dziękuję za przepis! :) jest przepyszne i łatwe w przygotowaniu!

    OdpowiedzUsuń
  3. skuszę się ^_^ wygląda bajecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Smacznego!