W niedzielę jedziemy oglądać meble do kuchni... (w końcu!)
A dzisiaj nakupiłam sobie słoiczki różnej wielkości, do ryżu, makaronu, mąki, cukru, duże, małe, średnie, malutkie, różne... Już nie mogę doczekać się napełniania ich i układania na półkach!
Ale to jeszcze troszkę... :)
A teraz zapraszam Was na pyszną rybkę pod mozarellą, obsypaną po same brzegi migdałami.
ok 300 g ryby, np. pstrąg łososiowy
sól
pieprz
tymianek
skórka otarta z cytryny
1/2 cukinii
kulka mozarelli
pomidor
natka pietruszki
garść płatków migdałowych
odrobina masła
dodatkowo:
mix sałat
bagietka
masło
ząbek czosnku
Wykonanie:
Pstrąga łososiowego obrać ze skóry, cukinię pokroić w cienkie plastry.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wyłożyć cukinię.
Rybę z obu stron posypać solą i pieprzem oraz wetrzeć skórkę cytrynową.
Wyłożyć na cukinię.
Mozarellę pokroić w plasterki, pomidora sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Na pstrąga ułożyć ser, pomidory, całość posypać migdałami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 20 minut.
Można podać na miksie sałat w towarzystwie zapieczonej bagietki z masełkiem czosnkowym i pomidorami.
Nasz nowy członek rodziny - BUFET :)
Jest z nami już ponad miesiąc, adoptowaliśmy Go, niedługo napiszę o nim więcej, bo już przeszliśmy trochę różnych rzeczy.
Ale Bufecik jest bardzo miły i kochany :). Straszna przylepa z niego :).
Ryba z serem? Dla mnie pasuje! Wbrew regułom, ale lubię te połączenie .
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie. :) https://jaglusia.wordpress.com/
Jest naprawdę pyszna :)
OdpowiedzUsuńTa kompozycja smakowa jest genialna. Moje ulubione danie.
OdpowiedzUsuńChętnie przygotuję sobie takie pyszności.
OdpowiedzUsuń