Trufelkowy świat

środa, 30 marca 2016

Polędwiczka z indyka na sałacie

Dzisiaj mam dla Was coś lżejszego do przekąszenia. Sałatka z indykiem, pyszną słodką gruszką i innymi dodatkami. Idealna po świątecznym obżarstwie :).
A wiosna tuż, tuż... :)




Składniki:
400 g polędwiczek z indyka

oliwa z oliwek
ulubione przyprawy (u mnie przyprawa pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem niedźwiedzim)
sałata lodowa
1 gruszka

garść suszonych śliwek pokrojonych w kostkę
pomidory koktajlowe
czerwona cebula
dodatkowo:
oliwa czosnkowa

bagietka
ser camembert

Wykonanie:
Polędwiczki z indyka oczyścić, pokroić wg uznania, posmarować oliwą z oliwek i obtoczyć w przyprawach. Odstawić na 30 minut.


Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć polędwiczki z każdej strony, pod koniec dodać pokrojoną w piórka cebulę, śliwki oraz obrane ćwiartki gruszki. Smażyć jeszcze 3-4 minuty.


Sałatę porwać na mniejsze kawałki do miski, pomidorki przepołowić. Na wierzch ułożyć mięso z dodatkami. Skropić czosnkową oliwą.


Podawać z podpieczoną bagietką z serem camembert.


Smacznego!





1 komentarz:

  1. wygląda bardzo smacznie, lubię takie dania :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo cieszy mnie każdy komentarz od WAS :)
Dlatego komentujcie! :)