Trufelkowy świat

wtorek, 25 sierpnia 2015

Tagliatelle ze szpinakiem

Dzień Dobry z rańca! :)

Dzisiaj mam dla Was szybki obiad, makaron tagliatelle ze szpinakiem w sosie śmietanowym.
Kto ma ochotę?! Zapraszam :)




Składniki:
1/2 opakowania makaronu tagliatelle
250 g świeżego szpinaku baby
2 ząbki czosnku
1/2 posiekanej cebuli
200 ml śmietanki 18 % (lejącej)
4-5 pomidorków koktajlowych na pół
sól
pieprz
oliwa

Wykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu. Na oliwie poddusić cebulę, dodać  przeciśnięty przez praskę czosnek oraz umyty i osuszony szpinak. Poddusić ok 5 minut, po tym czasie zalać śmietanką. Odrobinę zmiksować blenderem. Dusić ok 10 minut. Wymieszać z makaronem, przyzdobić pomidorkami. I gotowe! :)
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Mniam! Szybko i smacznie :) Makaron z dodatkami jest zawsze dobrą opcją na szybki obiad :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Smacznego!