Wczoraj był dzień pełen wrażeń, brałam udział w konkursie kulinarnym na żywo "Pestka ze smakiem" i udało się przejść do półfinału, który odbędzie się 11 kwietnia w Pestce w Poznaniu - zapraszam do kibicowania.
W pierwszych eliminacjach robiłam rybę w mleczku kokosowym [klik].
Dzisiaj zapraszam Was na szybkie i proste w przygotowaniu muffinki, idealne do popołudniowej herbaty (np. owocowej Richmont) lub kawy.
Składniki suche:
2 szkl mąki tortowej
3/4 posiekanej gorzkiej czekolady
1 łyżeczka proszku do pieczenia
7 - 10 łyżeczek cukru trzcinowego
Składniki mokre:
2 banany
2 jajka
1/2 szkl jogurtu greckiego
1/2 szkl mleka
1/4 szkl oleju
Wykonanie:
Suche składniki wrzucić do jednej miski, w drugiej zmiksować blenderem jajka, banany i jogurt grecki (można podusić banany widelcem i wymieszać z resztą). Dodać do mokrych składników mleko i olej - wymieszać i połączyć z suchymi.
Ciastem zapełnić silikonowe foremki do 3/4 ich wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 20 minut.
Ostudzone można polać polewą czekoladową lub zjeść bez żadnych dodatków.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Smacznego!