Trufelkowy świat

sobota, 17 stycznia 2015

Sałatka z selerem naciowym i tuńczykiem

Aj w końcu weekend.
Właśnie czekam na mojego Narzeczonego, bo dzisiaj niestety dłużej :(.
A międzyczasie przygotowałam dla Was pyszną i szybką sałatkę.
Zapraszam!



Składniki:
3-4 łodyżki selera naciowego
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy (np. Develey)
5-6 ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę
mała kiść winogron
2-3 łyżki majonezu (np. Develey)
2-3 łyżki jogurtu naturalnego

sól
pieprz

Wykonanie:
Łodyżki selera naciowego pokroić w paski. Tuńczyka i kukurydzę odcedzić, wrzucić do miski, dodać ogórki i winogrona przekrojone na pół oraz seler. Całość wymieszać z majonezem i jogurtem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotowe! :)




11 komentarzy:

Smacznego!