Zapraszam! :)
Składniki:
3 marchewki starte na grubych oczkach
300 g mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie SKWORCU)
4 łyżki kakao naturalnego (u mnie SKWORCU)
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kardamonu
2 łyżeczki karobu (u mnie SKWORCU)
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1/2 szkl brązowego cukru
1/2 szkl oleju
2 jajka
2 łyżki ziaren (np. Ziarenkowo)
Wykonanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek, kardamon, cynamon, karob, kakao, posiekaną czekoladę, wymieszać.
W drugiej misce wymieszać mikserem jajka z cukrem, dodać olej i stopniowo na przemian mąkę i marchewkę.
Ciasto przełożyć do papilotek i posypać ziarenkami.
Piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie uchylić dzrzwiczki i odczekać jeszcze 5 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Smacznego!