Właśnie mamy małą przerwę, dzisiaj był zalatany dzień...
Ale teraz mam chwilkę, by uzupełnić mojego bloga.
Wczoraj po pracy poszłyśmy na dłuugi spacer, porobiłyśmy trochę zdjęć, potem obiad - makaron ze szpinakiem i rogaliki, których podobno nie da się zepsuć, a jednak jakimś cudem z drożdżowego ciasta, wyszły nam kruche rogale. Można i tak. Z niemieckiej mąki podobno się dzieją takie rzeczy.
No ale nie jest źle, prawie wszystkie zniknęły z talerzy :).
Makaron, który zrobiłyśmy był daniem szybkim i łatwym.
Składniki na 2 osoby:
makaron - ok 300 g
szpinak w liściach mrożony
czosnek (my nie miałyśmy, bo zapomniałyśmy kupić :))
śmietana gęsta 12% - 200g
odrobina masła
sól
pieprz
ser żółty pokrojony w kosteczkę - ile kto lubi
Wykonanie:
Makaron ugotować, odcedzić, przełożyć na talerze.
Masło rozgrzać na patelni, dodać szpinak. Podsmażać do czasu, aż będzie gotowy szpinak. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę, sól, pieprz i połowę sera. Podsmażać ok 10 minut.
Szpinakiem polać makaron, dodać pozostały ser.
Smacznego! :)
Niestety zdjęcie robione na szybko..
A teraz zapraszam jeszcze na małą porcję zdjęć :)
Bahnhof w Obersdorfie :)
A to my z Karoliną :)
A taki widok miałyśmy pierwszego dnia z okna :)
piękne zdjęcia:)
OdpowiedzUsuń