kapusta z pieczarkami
Składniki na ciasto pierogowe:
600 g mąki tortowej
ok szkl ciepłej wody
1 żółtko
szczypta soli
ok 1/2 kostki miękkiego masła
Wykonanie:
Mąkę przesiać, dodać żółtko i sół. Wyrabiać ciasto, stopniowo dodając ciepłą wodę. Kiedy składniki się połączą, dodać miękkie masło. Urabiać ok 3-5 minut. Ciasto idealnie odchodzi od rąk i z łatwością się urabia. Polecam!
Ciasto dzielimy na 3 części, wałkujemy, dodajemy farsz, zlepiamy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy do wypłynięcia.
Podajemy z cebulką.
Smacznego! :)
pyszne muszą być:) bardzo lubię każde pierogi:)
OdpowiedzUsuńja najbardziej z kapustą i grzybami/pieczarkami :))
Usuńpotem każde inne :D
Pozdrawiam :)
Uwielbiam! Lepienie pierogów dodatkowo wszystkich integruje we wspólnym czynie :)
OdpowiedzUsuńPewnie, że tak :)
UsuńWspólnie lepi się najlepiej! :)
ale bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńczęstuj się :)
Usuńjak ja kocham pierogi :) i lepić i jeść ;)piękne Ci wyszły, piękne :)
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam pierogi , lepić i jeść :D najmniej lubię wałkować tylko :D
Usuńja niestety mam słomiany zapał, lepię 15 sztuk i sprzątam:)
OdpowiedzUsuń