niedziela, 3 lutego 2013
PANCASES :)
Przepis podkradłam od "Co na obiad?".
W przygotowaniu proste, bardzo szybkie i przede wszystkim smaczne!
Potrzebujemy:
1,5 szklanki mąki
1 szklanka musli (jeśli musli nie jest słodzone dodać 2 łyżki cukru)
1,5 szklanki mleka
3 łyżki oleju roślinnego
1,5 łyzeczki proszku do pieczenia
1 jajko
ulubiona konfitura na nasze placuszki
Przygotowanie:
Wszystko wymieszać i odstawić na 20 minut. W tym czasie musli napęcznieje.
Smażymy na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu lub jeśli takiej nie posiadamy na zwykłej z odrobiną tłuszczu na złoty kolor z dwóch stron.
Bardzo dobre jako drugie danie do zupy lub na śniadanie!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ładnie Ci wyszły:)
OdpowiedzUsuńPysznie:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń