Trufelkowy świat

niedziela, 3 lutego 2013

PANCASES :)




Przepis podkradłam od "Co na obiad?".

W przygotowaniu proste, bardzo szybkie i przede wszystkim smaczne!



Potrzebujemy:

1,5 szklanki mąki

1 szklanka musli (jeśli musli nie jest słodzone dodać 2 łyżki cukru)

1,5 szklanki mleka

3 łyżki oleju roślinnego

1,5 łyzeczki proszku do pieczenia

1 jajko

ulubiona konfitura na nasze placuszki



Przygotowanie:

Wszystko wymieszać i odstawić na 20 minut. W tym czasie musli napęcznieje.

Smażymy na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu lub jeśli takiej nie posiadamy na zwykłej z odrobiną tłuszczu na złoty kolor z dwóch stron.



Bardzo dobre jako drugie danie do zupy lub na śniadanie!

Smacznego!

2 komentarze:

Smacznego!