Trufelkowy świat

wtorek, 11 listopada 2014

Muffiny z olejem kokosowym

Dzisiaj zamiast rogalików mam dla Was muffiny z olejem kokosowym i pysznymi dodatkami.
Szybkie w przygotowaniu i smaczne! :)
Zapraszam...


Składniki:
1,5 szkl mąki tortowej

1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 czubata łyżka oleju kokosowego
1/2 szkl owoców goji
1/2 szkl rodzynek
1 szkl czerwonej lub czarnej porzeczki (mogą być mrożone)
1/3 szkl brązowego cukru
1 szkl soku pomarańczowego
po 1 łyżce octu i nalewki wiśniowej
dodatkowo:
cukier puder



Wykonanie:
W jednej misce wymieszać mąkę, sodę, owoce goji, rodzynki, porzeczki i cukier, w drugiej połączyć resztę składników (najlepiej ręką, aby dobrze wymieszać inne składniki z olejem kokosowym).
Na koniec przesypać suche składniki do mokrych i wymieszać.

Całość przełożyć do papilotek, u mnie sprawdziły się ostatnio silikonowe.
Piec ok 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Kiedy ostygną posypać cukrem pudrem.

Smacznego! :)





1 komentarz:

  1. na pewno smaczne:) olej kokosowy jest bardzo zdrowy tez używam:)

    OdpowiedzUsuń

Smacznego!