Trufelkowy świat

poniedziałek, 1 lipca 2013

Piersi z ananasem pod mozarellą

Ostatnio często na stole królowały u mnie roladki drobiowe z brzoskwinią. W niedziele dla odmiany postanowiłam przygotować piersi z ananasem pod serem mozarella. Do tego duszone ziemniaki z koperkiem i zasmażana marchewka z groszkiem.




Składniki: 
na dwie osoby
1 pierś z kurczaka pojedyncza
5 plastrów ananasa (ja użyłam ananasa w kawałkach)
1 kostka sera mozarella
ulubione przyprawy
odrobina oleju




Wykonanie:
Piersi z kurczaka umyć, oczyszcić, pokroić na 5 kawałków. Ubić tuczkiem i przyprawić wg uznania.
Usmażyć na gorącym oleju z obu stron. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na każdym kawałku ułożyć ananasa, a na ananasa plaster sera mozarella. Piec w nagrzanym piekarniku pod przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie zdjąć nakrywkę i podpiec jeszcze ok 10 minut do zarumienienia się sera.

Przepis na zasmażaną marchewkę z groszkiem podam w następnym poście. :)
Smacznego! :))




5 komentarzy:

Smacznego!