Za oknem piękny słoneczny dzień.
Jutro moje pierwsze w życiu warsztaty kulinarne. Trochę się stresuję, a jednocześnie nie mogę się doczekać i bardzo się na nie cieszę! Temat: Wieprzowina regionalna.
Dzisiaj zaczęłam robić 6 Weidera. Zrobiłam zdjęcie i zobaczymy kiedy będzie widać efekty! Mam nadzieję, że do 5 lipca będzie efekt, bo wtedy wyjeżdżam nad morze :-).
Dzisiaj mam dla Was jeden z najprostszych dodatków do obiadu.
Ja lubię mizerię bardzo do smażonego jajka i młodych ziemniaczków, a także do pieczonego kurczaka lub kotletów mielonych.
Składniki:
5 ogórków - ja używam gruntowych
śmietana szczeciniecka 12%
4 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz świeżo mielony
odrobina soku z cytryny
cukier
koperek
Wykonanie:
Ogórki zetrzeć wg uznania (ja lubię cienkie plasterki). Lekko posolić i odstawić na ok 10-15 minut. Jeżeli powstanie sok to można go odlać. Śmietanę szczeciniecką wymieszać z jogurtem. Dodać do ogórków, przyprawić wg uznania pieprzem, sokiem z cytryny, cukrem, jeżeli jest mało słone to solą. Dodać dużą ilość koperku.
Gotowe! :)
Latem mój ulubiony dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńmój też :)
UsuńI jem ją baardzo często :)
Pozdrawiam!
uwielbiam warsztaty :) trzymam kciuki, nie ma się co stresować ;)
OdpowiedzUsuńnie dziękuję :D
Usuńbardziej się w sumie cieszę, niż stresuję :)
uwielbiam mizerię , pycha :)
OdpowiedzUsuń