Dzisiaj pyszna i sycąca propozycja dla wszystkich łasuchów i fanów omletowych.
Orkiszowy omlet bananowy.
Składniki:
1,5 łyżki mąki orkiszowej, np. TOTA
2 jajka
1 banan
dodatkowo:
kiwi
olej kokosowy
Wykonanie:
Kiwi obrać i pokroić w plastry.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Żółtka, banana i mąkę zmiksować blenderem na gładką masę i połączyć z białkami.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy i wylać ciasto. Kiwi ułożyć na omlecie.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Pysznie :-) uwielbiam taki omleciki :-)
OdpowiedzUsuńNo tak, omlet z bananem, a na zdjęciu kiwi...Pewnie przeleciałabym nie czytając przepisu, bo za omletami nie przepadam, ale to mi się kupy nie trzymało i jak już przeczytałam , wypróbuję, to może nie smakować, jak zwykły omlet, nawet nie powinno ;-)
OdpowiedzUsuńOmlet na słodko to nie do końca moje smaki, raz zrobiłam i się zraziłam. Twój wygląda smakowicie 😊
OdpowiedzUsuńSuper połączenie, lubie poranne slodkosci. Mąkę również znam i polecam ❤️
OdpowiedzUsuńAle pyszności, musze zrobić mężowi
OdpowiedzUsuńwiele pomysłów postaram sie wykorzystać dziękuje :)
OdpowiedzUsuń