Trufelkowy świat

niedziela, 7 sierpnia 2016

Ryż z krewetkami

Witam :)
Urlop, urlop i po urlopie... :(
Jutro powrót do szarej rzeczywistości, a było tak pięknie... Nie wiem kiedy zleciały te wolne dni...
Teraz byle do weekendu.
A w międzyczasie trochę pogotowałam i mam dla Was trochę przepisów na zapas. :)
Dzisiaj zapraszam na ryż z krewetkami.


Składniki:

10 szt krewetek

3 łyżeczki masła
łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 woreczek ugotowanego ryżu
150 ml śmietanki 30 %
1 pomidor obrany ze skórki
8 listków bazylii
natka pietruszki

Wykonanie:

Krewetki opłukać, wyczyścić i osuszyć ręcznikiem.
Wymieszać z solą i pieprzem.
Na patelni rozpuścić masło z oliwą i przeciśniętymi ząbkami czosnku, smażyć krewetki z każdej strony po ok 4 minuty. Po tym czasie dodać ryż i zalać śmietanką. Pomidora z pietruszką i bazylią zblendować i dodać do krewetek. Całość zagotować. Podawać posypane serem i pietruszką. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Smacznego!