Trufelkowy świat

środa, 10 grudnia 2014

owsianka z jabłkami i daktylami

Dzień dobry,
dzisiaj mam dla Was zdrowe śniadanie. 
Chciałam zacząć zdrowo się odżywiać, zrezygnować ze słodyczy, ale nie potrafię! :P
Rano ćwiczyłam, zdrowo cały dzień jadłam, a na wieczór, patrzę - patrzy na mnie czekolada z dużymi orzechami, no i musiałam zjeść 3 rządki :).
Hihih :)

No ale mam dzisiaj dla Was bardzo smaczne śniadanie - owsiankę z jabłkami i daktylami, i innymi pysznościami.


Składniki:
5 łyżek płatków owsianych (na wieczór zalać gorącą wodą - na wysokość płatków, płatki wchłoną)

1/2 jabłka pokrojonego w kostkę
3 daktyle suszone - w kostkę
3 orzechy włoskie lub laskowe - posiekane
2 łyżki syropu trzcinowego, np. Diamant
1 łyżeczka siemienia lnianego (mielonego lub w ziarenkach)

Wykonanie:
Płatki wymieszać z syropem trzcinowym. Dodać pozostałe składniki. I gotowe :).
Można zajadać z jogurtem lub innymi owocami (np. truskawki,  maliny, poziomki, brzoskwinie, itd).
Smacznego!



8 komentarzy:

  1. daktyle w owsiance to świetny pomysł, dodają słodyczy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Owsianka z daktylami, mniam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. To są moje smaki dzieciństwa, wszystko co z jabłek od razu przenosi mnie na działkę do dziadka.

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawych rzeczy człowiek się tu może dowiedzieć, będę polecać znajomym tą stronę.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten wpis jest bardzo ciekawy

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja często wypróbowuję przepisy z tego bloga.

    OdpowiedzUsuń
  7. Chętnie przeczytam tą książkę.

    OdpowiedzUsuń

Smacznego!