Hej! :)
Jestem ostatnio trochę rzadziej, bo mam trochę mniej czasu, ale to początki nowej pracy, więc z czasem, na pewno wszystko wróci do normy :).
Muszę tylko to wszystko połączyć ze sobą.
A dzisiaj z okazji rocznicy Ślubu moich Rodziców upiekłam mini brownie malinowe.
Najlepsze jest jeszcze ciepłe...
Zapraszam...
Składniki:
200 g gorzkiej czekolady 70%
60 g masła
100 g cukru pudru
60 ml śmietanki 18%
3 łyżki mąki tortowej
3 jajka
1 szklanka musu malinowego lub świeżych malin
Wykonanie:
W rondelku podgrzać masło, połamaną w kawałki czekoladę, cukier i śmietankę, tak żeby składniki się połączyły, ale nie zagotowały. Przestudzić. Jajka wymieszać trzepaczką, dodać przesianą mąkę. Połączyć z czekoladową masą. Na wierzch wlać maliny (lub jeśli są świeże poukładać). Ciasto wlać do kokilek, piec ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Smacznego!