Trufelkowy świat

wtorek, 2 grudnia 2014

Buraczki zasmażane

Dobry wieczór... Kto jutro robi mięsko na obiad i nie wie jaki dodatek podać do niego?
Zapraszam na pyszne, zasmażane buraczki - jeden z moich ulubionych dodatków. :)
W ogóle uwielbiam wszystko, co z buraków, mogłabym je jeść prawie codziennie :)... 



Składniki:
1 słoik buraczków tartych, np. Develey

1 łyżka mąki
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
3-4 łyżeczki chrzanu, np. łagodnego Develey
1 łyżeczka octu balsamicznego, np. Develey
świeżo mielony pieprz
świeżo mielona sól

Wykonanie:
Masło rozpuścić, dodać mąkę i szybko mieszać trzepaczką, dodać buraczki, wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chrzan. Dusić ok 10 minut, mieszając co jakiś czas.
Na koniec przyprawić octem balsamicznym, świeżo mieloną solą i pieprzem. Gotowe posypać natką pietruszki.
Podawać jako dodatek do obiadu.
Buraczki są naprawdę przepyszne :).





1 komentarz:

Smacznego!