Trufelkowy świat

niedziela, 31 grudnia 2017

Trufle kokosowe z kaszy jaglanej / Raffaello

Kochani! 
Przepraszam za moją nieobecność i dajcie mi jeszcze trochę czasu. Przed Świętami byłam w szpitalu, miałam operację i teraz jeszcze muszę się chwilę wstrzymać przed kuchennymi szaleństwami :(. Ale z pomocą Męża (pozmywał wszystkie naczynia!!!:)) przygotowałam dla Was ekspresowe trufle kokosowe z kaszy jaglanej.

Szczęśliwego Nowego Roku!
 


Składniki:
100 g kaszy jaglanej ugotowanej do miękkości
120 g wiórków kokosowych
3 łyżeczki miodu
2 łyżeczki oleju kokosowego
Dodatkowo:
50 g wiórków kokosowych


Wykonanie:
Do ugotowanej, gorącej kaszy jaglanej dodać wiórki kokosowe, miód i olej kokosowy. 

Wszystko zmiksować blenderem. 
Lepić małe kulki i obtaczać je we wiórkach kokosowych. Schłodzić całą noc w lodówce.



5 komentarzy:

  1. Mimo że pewnie nie dorówna to klasycznemu rafaello, chętnie spróbuję takie kuleczki, ponieważ uwielbiam kaszę jaglaną ❤️❤️❤️

    OdpowiedzUsuń
  2. Kasza jaglana jest niesamowita :) Piękne wyszły te trufelki!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają obłędnie! Uwielbiam Rafaello❤

    OdpowiedzUsuń
  4. Malutkie pyszności. Z pewnością wypróbuję 😄😄

    OdpowiedzUsuń

Smacznego!