Trufelkowy świat

środa, 17 października 2018

Placuszki bananowe z miodem

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne, bananowe placuszki, robię je często na śniadanie, z różnymi dodatkami, już od paru lat.
Teraz niestety, ale sterty, do końca ciąży, czeka mnie dieta, zero czekolady, kakao, szpinaku... czyli tego co lubię najbardziej... Więc muszę wymyślać jakieś zamienniki, które staną się moją zachcianką również po ciąży. Na szczęście miód mogę jeść bez ograniczeń!



Składniki:
2 banany
1/2 szkl płatków owsianych
3 jajka
Olej kokosowy
Dodatki:
Miód, u nas pyszny Huzar
Maliny
Kiwi
Brzoskwinie
Mus jabłkowy 
(owoce wg uznania) 

Wykonanie:
W pierwszej kolejności zmiksować blenderem płatki owsiane, następnie dodać pokrojone banany i jajka. Całość jeszcze raz dokładnie zblendować. Ciasto odstawić na 10 minut.
W tym czasie przygotować owoce, umyć, obrać, pokroić.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy, rozetrzeć go ręcznikiem papierowym i smażyć po 4 placuszki, z każdej strony na rumiano.
Podawać z miodem i owocami.
Smacznego!




17 komentarzy:

  1. Pyszniutkie <3 i miodek od huzara <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Jutro będzie najlepsze sniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niezwykle smacznie to wygląda, ale co z kaloriami? Czy Vanefist Neo tu pomoże? http://natural-diet.net/. Hm?

    OdpowiedzUsuń
  4. Genialne placki. Są bardzo smaczne gdyby ktoś się zastanawiał :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie słodkości.

    OdpowiedzUsuń
  6. A to są moje smaki z dzieciństwa, niezapomniane na zawsze.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawy wpis, dużo ważnych informacji żeby nie pójść w ciemno.

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny blog, przepisy łatwo opisane może uda mi się coś z tego zrobić

    OdpowiedzUsuń
  9. Placuszki z miodem to prawdziwa rewelacja.

    OdpowiedzUsuń

Smacznego!