Trufelkowy świat

piątek, 9 maja 2014

zupa pomidorowa z ryżem

Czy u Was też tak zimno, momentami deszczowo, buro i szaro:(?
Dzisiaj mam dla Was na rozgrzanie zupę pomidorową z ryżem.

Składniki:

2 litry rosołu
1 puszka pomidorów
8 łyżek śmietany 18% (rzadkiej)
1 łyżka mąki
sól
pieprz świeżo mielony


Dodatkowo:
ugotowany ryż
natka pietruszki




Wykonanie:
Rosół odcedzić, wybrać marchewki i pietruszkę. Mięso poskubać na małe kawałki.
Do odcedzonego rosołu dodać pomidory i wybrane z zupy warzywa.
Całość zmiksować blenderem.
Do kubka wlać 8 łyżek zupy, dodać śmietanę i mąkę, wymieszać.
Przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z ryżem i posypać pietruszką.

Smacznego! :)

2 komentarze:

Smacznego!